KNHB: ook senioren mogen vanaf 11 mei de training hervatten

2 minutes
KNHB: ook senioren mogen vanaf 11 mei de training hervatten

Ook de seniorenhockeyers in Nederland mogen vanaf 11 mei de trainingen hervatten. Alle trainingen moeten wel voldoen aan het sport- en hockeyprotocol, dat de komende dagen opnieuw wordt bekeken. Dat heeft de KNHB dinsdagavond in samenspraak met sportkoepel NOC*NSF besloten naar aanleiding van de versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet.

De KNHB hoopt een protocol voor de leeftijdscategorie 18+ en een algemeen geldend sportprotocol vrijdag einde dag te kunnen delen met de verenigingen. ‘Op die manier zorgen we gezamenlijk dat de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk is’, zo laat de hockeybond op haar site weten.

De hockeybond zette dinsdagavond het sein op groen voor alle buitensporters van boven de achttien jaar om de training weer op te pakken. Twee weken geleden had de hockeybond al toestemming gegeven aan kinderen tot en met achttien jaar om per 29 april weer met bal en stick het veld op te gaan. Met veel inspanningen en enthousiasme hebben al veel verenigingen inmiddels de trainingen voor de jeugd inmiddels op de rit. Ook de Oranje Dames en Oranje Heren trainen beide sinds deze week weer.

Vanaf volgende week maandag mogen die trainingen dus worden uitgebreid voor de overige hockeyers. De volwassenen moeten net als de dertienplussers op het veld in ieder geval de 1,5 meter afstand in acht nemen. Ook mag er een gelimiteerd aantal spelers tegelijk op het veld en geldt ook voor de senioren: thuis douchen. De clubhuizen blijven, zoals het nu lijkt, tot 1 september gesloten. Ook mogen er geen wedstrijden worden gespeeld tot 1 september.

Starten competitie

Vanaf die datum kunnen, zo gaf de premier dinsdagavond aan, wellicht competities weer worden gestart, maar dan zonder publiek. De KNHB zegt hierover ‘zo snel mogelijk meer informatie te kunnen geven’.